مستند«پنجمین استاد»؛ فیلمی درباره زندگی و سلوک علمی و فرهنگی جلال الدین همایی، استاد دانشگاه تهران، ادیب، ریاضیدان و شاعر برجسته ایران است که با کارگردانی فاطمه رسول‌زاده، دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۲۱:۰۰ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.
مستند «پنجمین استاد»؛ جلال الدین همایی روی آنتن می‌رود

مستند «پنجمین استاد»؛ جلال الدین همایی روی آنتن می‌رود

به گزارش ایلنا، این فیلم از مجموعه مستند‌های «چونان سرو» است که در پاسداشت مفاخر ایران ساخته شده و از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

فاطمه رسول‌زاده کارگردان این فیلم با اشاره به شخصیت ممتاز جلال الدین همایی گفت: جلال الدین همایی در سال ۱۲۷۸ در محله پاقلعه اصفهان متولد شد و نوه‌ی همای شیرازی بود. در کودکی خانواده او را با آثار ادب فارسی و قرآن‌کریم آشنا کردند. بعد از فراگیری مقدمات ریاضی و علوم صرف و نحو عربی در مدرسه‌ی قدسیه، بیست سال برای طلبگی در حضور افرادی چون سیدمحمدکاظم کرونی اصفهانی، سیدمهدی درچه‌ای و شیخ علی یزدی در مدرسه نیم‌آورد اقامت کرد و فقیهی صاحب اجازه شد. بعد از آن، تا پایان عمر به تدریس و تألیف و پژوهش در مراتب و حوزه‌های فقه و فلسفه و ادبیات مشغول بود.

او تأکید کرد: همایی، عاشق فرهنگ، تاریخ، تمدن، هنر، ادبیات و علوم ایرانی بود. آثار او از نظر تعداد و تنوع، قابل‌توجه و از نظر دقت و نکته‌یابی، ممتاز است. معمولاً بر متن هایی که تصحیح کرده مقدمه‌های محققانه و عالمانه نوشته و جوانب گوناگون تاریخی و ادبی و زبانی و محتوایی آن‌ها را بررسی کرده است.

کارگردان فیلم «پنجمین استاد» اظهار کرد: مرحوم سید ‌جلال‌الدین آشتیانی مقام «همایی» را در علوم ادبی، کمال ثانی او دانسته و بر مقام و دانش او در منطق و ریاضیات و علوم نقلی تاکید کرده است. این در حالی است که آشتیانی هرگز اهل تعارف و مجامله نبود. از سوی دیگر، بدیع‌الزمان فروزانفر هم، به گفته‌ شاگردانش، در مقابل هیچ کسی به اندازه‌ همایی تواضع علمی نداشته است.

رسول زاده در پایان با اشاره به استادان و چهره هایی که در این فیلم به روایت شخصیت و سلوک علمی و فرهنگی جلال الدین همایی پرداخته اند،گفت: استادان حسن انوری، مهدی نوریان و ناصر سرافرازی چهره های برجسته زبان و ادبیات فارسی و ادب پژوهی اند که در این فیلم از دانش ادبی و تاریخی آنان برای بررسی شخصیت و حیات علمی استاد جلال الدین همایی بهره برده ایم.

عوامل این فیلم عبارتند از: کارگردان: فاطمه رسول‌زاده، نویسنده: رضا خوشدل راد. تصویربردار: صدرا رحیمی، صدابردار: مصطفی بهمنی، مشاور هنری: مصطفی رزاق کریمی، مشاور رسانه‌ای: صدرا صدوقی، تدوین: صدرا رحیمی، گوینده: نازی کیهانی فر، اصلاح نور و رنگ: مهسا علی‌پور، صداگذار: فاطمه رسول‌زاده، مدیر تولید: می‌ثم کفیل، تدارکات: حسین طالبی البرز، مدیر اجرایی و ارتباطات: بهروز آریان، امور مالی اداری: عاطفه زارع آرندی، پشتیبانی فنی: مرتضی حیدری، با همراهی: علیرضا حسینی، محمود ابراهیم زاد، روح الله نورموسوی، حسن قریبی، محمد نوبختی، آرش ابراهیمی و شایان رسول‌زاده.

بر اساس این گزارش مجموعه ۲۵ قسمتی «چونان سرو» دربردارنده فیلم‌های مستندی درباره مفاخر فرهنگی ایران است که به تهیه کنندگی محمد سعید وزیری و با کارگردانی فیلمسازانی چون مسعود طاهری، عطیه زارع، حنیف شهپرراد، کتایون جهانگیری، محمد حسین محمدی، محسن عسکری‌زاده و فاطمه رسول‌زاده و… از شبکه مستند پخش می‌‌شود.

گفتنی است مشاور هنری این مجموعه تلویزیونی، مصطفی رزاق کریمی است که از چهره‌های برجسته سینمای مستند ایران به شمار می‌رود. وی سال گذشته با فیلم بلند«احمد» پرتره احمد خمینی یادگار امام خمینی«ره» در جشنواره سینما حقیقت حضور داشت و موفق به اخذ تندیس نقره‌ای شهید آوینی از این جشنواره ملی و بین‌المللی شد.

حضور رزاق کریمی در سلسله مستند‌های «چونان سرو» در مقام مشاور هنری، این مجموعه را به لحاظ فرم و محتوا در ردیف مستند‌های تأثیرگذار تلویزیونی قرار داده است.

منبع : ilna.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *