سرمایهگذاری در صندوقهای طلا بهتر است یا خرید مستقیم طلا؟ | شیوه سرمایه گذاری در صندوق های طلا
به گزارش همشهریآنلاین، اما شاید خرید و نگهداری فیزیکی طلا برای همه امکانپذیر نباشد. صندوقهای سرمایهگذاری طلا بهعنوان یکی از ابزارهای محبوب و ایمن برای سرمایهگذاری در بازار طلا شناخته میشوند. این صندوقها با مدیریت حرفهای و تخصصی، امکان سرمایهگذاری در بازار طلا را برای عموم مردم فراهم و بسیاری از چالشهای سرمایهگذاری مستقیم در طلا را برطرف میکنند. در درگفت و گو با حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری طلا، مزایای آنها نسبت به خرید مستقیم طلا، نحوه سرمایهگذاری در این صندوقها و همچنین ریسکهای مرتبط با آن پرداختهایم.
چگونه در صندوق طلا سرمایهگذاری کنیم؟
اکثر واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری طلا در بازار سرمایه، بورس کالا و بورس اوراق بهادار قابل خرید و فروش هستند. میرمعینی درباره چگونگی آغاز فعالیت در صندوقهای سرمایهگذاری طلا میافزاید: افراد تنها با تهیه کد معاملاتی بورس و ثبتنام در سجام میتوانند کار سرمایهگذاری خود را در این صندوقها آغاز کنند.
افراد بهتر است بسته به اینکه کدام یک از صندوقهای سرمایهگذاری، قیمت تابلوی طلا در آن به قیمت خالص ارزش دارایی آن صندوق نزدیک است و در واقع در حالت NAV قرار دارد، سرمایهگذاری را از طریق یکی از کارگزاریهای بورس انجام دهند. شروع این فعالیت خیلی پروسه سخت و زمانبری نیست و طی یکی، دو روز قابل انجام است.
بیشتر بخوانید:
چگونه می توان با پول خیلی کم طلا خرید؟ | پیشبینی آینده بازار طلا
نخستین و بهترین مزیت این سرمایهگذاری، بهرهمندشدن از یک مدیریت حرفهای و تماموقت برای مدیریت داراییهای افراد است. همچنین سرمایهگذاری در این صندوقها به میزان نقدینگی بالا نیاز ندارد و اینکه دیگر به نقل و انتقال فیزیکی طلا نیازی نیست، همین مسئله خیال سرمایهگذاران را از خطرات مفقود یا سرقت طلا راحت میکند. دارایی افراد تنها با داشتن گواهی صادر شده از سوی صندوق کاملا حفظ میشود و کد معاملاتی سرمایهگذاران هیچ وقت برای کسی قابل دسترسی یا تغییر نیست و نزد شرکت سپردهگذاری بانک مرکزی ایران محفوظ خواهد ماند. هرگاه سرمایهگذاران احساس نیاز کنند میتوانند بدون مراجعه فیزیکی به دفاتر کارگزاری یا صندوقها ظرف مدت ۲۴ ساعت دارایی خود را به پول نقد تبدیل کنند.
کارکرد صندوقهای سرمایهگذاری
حمید میرمعینی درباره نوع کارکرد صندوقهای سرمایهگذاری طلا میگوید: صندوقهای سرمایهگذاری طلا، واسطههایی هستند که بهصورت تخصصی در حوزه سرمایهگذاری در بخش طلا اعم از سکه، شمش و گواهی سپرده طلا سرمایهگذاری میکنند و سبد سرمایهگذاری صندوقهای طلا شامل همین سه بخش میشود. علاوه بر این در زمانهایی که این صندوقها پول مازاد دارند یا اینکه زمانی را برای خرید مناسب نمیدانند، همچنین در مواقعی که فروش خوبی را انجام دادهاند، مابقی سرمایه را در تالار اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند.
بنابراین با این عملکرد صندوقها متوجه میشویم که آنها دارای یک مدیریت فوقالعاده تخصصی و حرفهای در زمینه خرید و فروش طلا هستند و افراد میتوانند با هر اندازه سرمایه و توانایی در خرید چه کم یا زیاد برای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری طلا اقدام کنند و از منافع این مدیریت حرفهای بهرهمند شوند. با وجود این صندوقهای سرمایهگذاری طلا، دیگر لازم نیست تا افراد به طلافروشی مراجعه و طلا را بهصورت فیزیکی خریداری و نگهداری کنند، دریافت گواهیهای سپرده صندوقهای سرمایهگذاری دقیقا همان حکم طلا را دارد.
میزان تخصیص پرتفو برای طلا
اینکه بخواهیم به شکل دقیق بگوییم چه میزان از پرتفوی را به سرمایهگذاری در چه بخشی اختصاص دهیم ممکن نیست. این کارشناس بازارهای پولی و مالی درباره اینکه چه میزان از سبد دارایی خود را به خرید طلا اختصاص دهیم توضیح میدهد: این مسئله به وضعیتاقتصادی، سیاسی و شکل بازار در هر کشوری بستگی دارد. اما عمدتا افرادی که در بخش طلا سرمایهگذاری میکنند، بیشتر بهدنبال حفظ سرمایه و ارزش داراییهای خود هستند.