وزیر راه و شهرسازی گفت: براساس مصوبه جلسه شورای عالی مسکن درصد افزایش اجاره بها بصورت استانی تعیین خواهد شد.
پرداخت وام جعاله به این گروه از موجران؛ درصد افزایش اجاره بها به صورت استانی تعیین خواهد شد + ویدئو

پرداخت وام جعاله به این گروه از موجران؛ درصد افزایش اجاره بها به صورت استانی تعیین خواهد شد + ویدئو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،فرزانه صادق در گفت و گوی ویژه خبری امشب مهمترین برنامه های شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم را تشریح کرد.

تصمیمات مهم دولت برای مستاجران ؛ از افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن تا معافیت از سقف افزایش اجاره بها برای این افراد

  فرزانه صادق مالواجرد شامگاه یکشنبه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح مصوبات دوم این جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بررسی بسته ساماندهی بازار اجاره مسکن و حمایت از مستاجران بود.

وی بیان داشت: مطابق آمارهای مرکز آمار ایران در مناطق شهری با ۶۹ درصد مالکیت و ۲۳ درصد استیجار مواجهیم این آمار در روستاها ۸۹ مالکیت و ۴.۴ استیجار است.
صادق با اشاره به بیش از ۲ میلیون خانوار دهک‌های اول تا چهارم اظهار داشت: یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از این خانوارها مستاجر شهری و ۵۰ هزار نفر دیگر مستاجر روستایی هستند که با توجه به معیشت و بضاعت کم چنانچه زمین و تسهیلات بانکی نیز در اختیار آنها قرار بگیرد از پس اقساط وام‌ها بر نمی‌آیند.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: مطابق آمارها مرکز آمار ایران در سه ماه پایانی سال گذشته نرخ تورم اجاره کمتر از نرخ تورم کل اقتصاد بود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فصل نقل و انتقالات خانوارها اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد است، سه محور در این بسته مطرح شد که شامل تسهیلات حمایتی برای مستاجران، ساماندهی بازار اجاره و اقدامات مدیریتی در تولید و عرضه واحدهای مسکونی بود.

وی اظهار داشت: امروز مصوب شد که ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات کمک ودیعه قرض الحسنه ۴ درصدی در اختیار خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار گیرد.

صادق با بیان اینکه در این راستا هنوز وارد سرانه خانوار و اینکه چه مبلغی به هر خانوار تعلق می‌گیرد نشده‌ایم، یادآوری کرد: البته برای تامین نیازهای همه افراد دهک‌های اول تا چهارم بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.
وی گفت: سال گذشته این رقم حدود پنج هزار میلیارد تومان بود.

این عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: مصوبه دیگر جلسه امروز شورای عالی مسکن تخصیص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ودیعه مسکن بود که نرخ و سقف خانوار آن از سوی هیات عالی بانک مشخص خواهد شد.

وی گفت: در سال‌های گذشته نرخ درصد افزایش اجاره بها به صورت دستوری بین ۲۰ تا ۲۵ درصد تعیین و به کل کشور ابلاغ می‌شد اما طبق مصوبات امروز مقرر شد این موضوع استانی بوده و در شورای مسکن هر استان و مطابق نرخ تورم هر استان تصمیم گیری و تایید شود.

وی اضافه کرد: در مصوبه دیگر مقرر شد مالکان و موجرینی که نرخ درصد اجاره بها را رعایت می‌کنند بتوانند جعاله برای تعمیر مسکن و غیره دریافت کنند که برای نخستین بار این مصوبه را داشتیم.

صادق افزود: طبق مصوبه دیگر این جلسه به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده شد تا با تهاتر اراضی املاک و غیره خود، واحدهای مسکونی ساخته شده را خریداری کرده و وارد اجاره‌داری کند تا شاهد نقش بیشتر تنظیم‌گری از سوی دولت باشیم؛ در این زمینه اولویت با زوج‌های جوان فاقد مسکن خواهد بود.

وی ادامه داد: همچین مقرر شد وزارت راه و شهرسازی با همکاری سایر دستگاه برنامه عملیاتی را تدوین کند که در سه سال آینده ۷۵ هزار واحد استیجاری ساخته شود.

وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: امروز همچنین مصوب شد تا به واحدهای خودمالک نیمه تمام با متراژ کمتر از ۱۰۰ متر مربع تسهیلات داده شود.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی نیمه تمام در محدوده‌های شهری داریم که از خدمات لازم نیز برخوردارند که می‌توانند با دریافت تسهیلات تکمیل شوند. این مهم به عرضه مسکن کمک خواهد کرد.

این عضو کابینه دولت چهاردهم یادآور شد: جلسه امروز با حضور شخص رئیس جمهور و همه اعضای شورای عالی مسکن از جمله وزرای کشور، صمت، کار، نیرو، اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس کمیته امداد و بهزیستی برگزار شد که نشان می‌دهد تسهیلگری دولت در چارچوب قوانین بالادستی و بسته استیجار برای دولت اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: تاکید شخص رئیس جمهور بر توجه به مسکن محرومان، توجه به مسکن در شأن مردم و توجه به توسعه‌های کارشناسی شده است.

وی تاکید کرد: مصوبه شورای عالی مسکن پس از ابلاغ به بانک مرکزی می‌رود تا سرانه خانوارها در دو قسمت تسهیلات ۲۰ و ۲۰۰ همتی مشخص شود و هر یک از استان‌ها با برگزاری جلسه شورای مسکن، نرخ افزایش بهای اجاره را مشخص کنند.
صادق بیان داشت: خوشبین هستم که این مصوبه اجرا می‌شود و آثار مثبت آن را بر بازار با توجه به سایر شاخص‌ها خواهیم دید.

اتصال بیش از ۴۵۰ هزار مسکن حمایتی به تسهیلات بانکی

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به رویکردهای دولت چهاردهم گفت: ما با تعهداتی مواجه بودیم که در دولت‌های گذشته در بخش‌های روستایی، شهری، بافت فرسوده و خودمالک ایجاد شده بود.
وی افزود: قانون جهش تولید در سال ۱۴۰۰ مصوب شد اما قانون برنامه هفتم نیز به تفصیل تامین مسکن را در هر حوزه مشخص کرده است.

صادق یادآور شد: در ۵ سال گذشته ثبت‌نام‌هایی در مسکن حمایتی انجام شد. بر اساس سامانه “تم” و آخرین آمارها بیش از ۶ میلیون نفر برای مسکن حمایتی ثبت نام کرده بودند اما بنابر شروط چهارگانه تاهل (به جز معلولان، نخبگان و بانوان بالای ۳۵ سال)، نداشتن سابقه مالکیت، فرم ج و احراز سکونت ۵ ساله، فقط یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از این افراد واجد شرایط مسکن حمایتی بودند.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: از این تعداد ۸۰۰ هزار نفر آورده نقدی از ۴۰ میلیون تا بیش از ۲۰۰ میلیون تومان در بازه ۵ ساله یاد شده سپرده به دولت دادند.

وی یادآور شد: بیش از ۵۰ درصد از این ۸۰۰ هزار نفر به تسهیلات بانکی وصل نشده بودند. مطابق تاکیدات رئیس جمهور باید تعهدات دولت‌های قبل تعیین تکلیف شود؛ لذا یکی از چالش‌های اصلی ما وصل کردن این افراد به تسهیلات بانکی بود.
صادق با یادآوری اینکه در ماه‌های گذشته بیش از ۷۰ هزار واحد به تسهیلات بانکی متصل شدند، اظهار داشت: همچنین فرصت زمانی یک ماهه به منظور حل و فصل مشکلات داده شد.

وی بیان داشت: اکنون بیش از ۴۵۰ هزار نفر از افراد یاد شده به تسهیلات بانکی متصل شدند که مسکن‌های آنان در مراحل مختلف فونداسیون تا پایان کار قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *