درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان میدهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.
۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند

۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند

به گزارش همشهری آنلاین، گزارش جدید بانک مرکزی از عملکرد بانک‌ها در بخش مسکن نشان می‌دهد که جمع تسهیلات مسکن پرداخت‌ شده توسط ۲۵ بانک ۲.۲۵۲.۶۴۹ میلیارد ریال بوده است.

این آمار مربوط به تسهیلات پرداختی در تسهیلات خودمالکی، نهضت ملی مسکن، مسکن شهری، مسکن روستایی، ودیعه مسکن و حوادث غیرمترقبه می باشد. هرچند آماربانک مرکزی درباره عملکرد ۲۶ بانک دولتی و خصوصی در حوزه مسکن است ولی نکته اینجاست که عملکرد بانک سرمایه در تمام بخش ها صفر بوده است.

بانک های دیگر هم در حوزه هایی مانند نهضت ملی مسکن، ودیعه مسکن، مسکن شهری، مسکن روستایی و … عملکرد صفر داشته اند که در ادامه گزارش اسامی آنها را مشاهده خواهید کرد.

درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان میدهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

عجیب اینجاست بانک هایی که طبق آمار بانک مرکزی حتی یک ریال هم تسهیلات در این بخش پرداخت نکرده اند مدعی هستند که به وظایف خود در این حوزه عمل کرده و تسهیلات را پرداخت کرده اند.

تازه‌ترین گزارش از عملکرد بانک‌ها در قانون جهش تولید مسکن تا ۳۱ تیر ماه نشان می‌دهد که ۱۷ بانک در نهضت ملی مسکن حتی یک ریال هم تسهیلات پرداخت نکرده‌اند.

در گزارشهای قبلی هم عملکرد بانک‌ها در نهضت ملی مسکن بسیار ضعیف ارزیابی شده بود و در گزارش فعلی نیز این وضعیت تکرار شده است؛ مانند آمارهای قبلی از بین ۲۶ بانک، ۱۷ بانک عملکردشان در این بخش همچنان صفر بوده است.

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به ۳۱ تیر ماه امسال جمعاً ۷۴۸.۷۱۷ میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

عملکرد بانک مسکن در مشارکت نهضت ملی مسکن در تاریخ مورد گزارش، ۶۲۹.۵۷۶ میلیارد ریال، بانک سپه ۱۲.۹۴۱ میلیارد ریال، بانک ملی ۳۴.۳۶۲ میلیارد ریال، تجارت، ۲۲.۴۸۲میلیارد ریال، ملت ۴۶.۵۰۴میلیارد ریال، صادرات ۹۰میلیارد ریال، صنعت و معدن ۷۵۰ میلیارد ریال و توسعه صادرات ایران ۱.۵۲۰ میلیارد ریال بوده است. گفتنی است عملکرد بانک صنعت و معدن و توسعه صادرات در ماه گذشته در این بخش بدون تغییر بوده است.

۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند

بانک سینا در گزارش های قبلی عملکرد صفر داشت ولی دربررسی جدید ۴۹۱ میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده است. بنابراین با پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در گزارش جدید آمار بانک هایی که این تسهیلات را پرداخت نمی کنند از ۱۸ به ۱۷ بانک کاهش یافته است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

کم‌کاری بانک‌ها در حالی در نهضت ملی مسکن ادامه دارد که بارها هشدارهایی درباره اخذ جرایم از بانک‌های متخلف از سوی دستگاه‌های مسئول داده شده است؛ اخیراً هم مدیرعامل صندوق ملی مسکن با اعلام این‌که جریمه مالیاتی بانک‌هایی که تسهیلات مسکن ندادند، طی سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حدود ۲۵۰هزار میلیارد تومان است، گفته بود: بانک‌ها با روش‌های حقوقـی به‌دنبال لغو بخشی از قانون جهش تولید مسکن هستند.با این حال اما بانک‌ها باز هم از عمل به تعهدات خود در این بخش سر باز می‌زنند و بهانه‌هایی مانند عدم‌ارسال مشخصات متقاضیان به بانک‌ها از سوی وزارت راه و شهرسازی را مطرح می‌کنند.

* کدام بانکها یک ریال هم وام مسکن ندادند؟

به گزارش تسنیم،‌ گزارش جدید بانک مرکزی از عملکرد بانک‌ها در بخش مسکن نشان می‌دهد که جمع تسهیلات مسکن شهری پرداخت‌شده توسط ۲۶ بانک ۱.۲۲۵.۷۰۶ میلیارد ریال بوده است، البته در این مورد هم ۵ بانک (گردشگری، پاسارگاد، کشاورزی، خاورمیانه، سرمایه) عملکردشان صفر بوده است.

در حوزه مسکن روستایی هم تنها ۹ بانک (مسکن، پست ایران، سپه، رفاه، ملی، تجارت، ملت، صادرات و کشاورزی) نسبت به پرداخت تسهیلات به متقاضیان این بخش اقدام کرده‌اند؛ مجموع تسهیلات پرداختی در مسکن روستایی توسط بانک‌ها ۵۱۵.۱۵۱ میلیارد ریال بوده است.

بر همین اساس نیز بانک مسکن ۵۶.۲۰۲ میلیارد ریال، پست‌بانک ۸,۵۶۳ میلیارد ریال، بانک سپه ۵۲,۰۱۰ میلیارد ریال، بانک رفاه کارگران ۳۶.۴۶۴ میلیارد ریال، بانک ملی ۵۰.۷۹۸ میلیارد ریال، بانک تجارت ۷۱.۵۰۸ میلیارد ریال، بانک ملت ۶۷.۹۷۸ میلیارد ریال، بانک صادرات ۶۱.۰۷۰ میلیارد ریال و بانک کشاورزی ۲۱.۵۸۷ میلیارد ریال تسهیلات مسکن روستایی را پرداخت کرده‌اند.

مجموع تسهیلات ودیعه مسکن پرداختی توسط بانک‌ها تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری نیز ۴۳۸.۸۸۱ میلیارد ریال بوده است؛ در این بخش هم عملکرد تعدادی از بانک‌ها صفر بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *